Pàgines

divendres, 31 de maig del 2013

Corpus a Sitges, tradició i flors.

L'art floral convertit en catifes el podreu gaudir a la ciutat de Sitges a partir de demà dissabte 1 de juny i fins diumenge 9 de juny.
Catifes Florals
A mitjans del segle XX la tradició de fer catifes de flors a Sitges es perdia en la llunyania dels temps. L'impuls definitiu a la festa comença però l'any 1952 quan el Foment del Turisme de Sitges organitza per primera vegada el Concurs de Catifes de Flors, en què hi participa el veïnat .
Per fer les catifes de flors s'utilitzen uns 360.000 clavells, en color vermell, groc, blanc i rosa, a més d'altres espècies de flors, que reposen sobre una base de gespa i tot tipus d'altres materials, com ara escorça de pi, branques de xiprer, ginesta, clofolla d'arròs, o cafè. El cost de la catifa és a càrrec del veïnat, però l'Ajuntament concedeix ajudes als carrers participants.
La catifa de la plaça del Cap de la Vila, feta cada any per una de les entitats sitgetanes, és la catifa i l'escenari central de l'acte religiós.
L'Exposició Nacional de Clavells
En la mateixa setmana que el Corpus de Sitges es du a terme l'Exposició Nacional de Clavells, una mostra no competitiva creada l'any 1918 quan dos aficionats al cultiu d'aquesta flor van decidir exposar les seves col·leccions a l'antic Pavelló del Mar.
Des d'aleshores, l'Exposició s'ha anat organitzant anualment, excepte durant la Guerra Civil i alguns anys de la postguerra (es va reemprendre l'any 1950). En l'actualitat, l'Exposició de Clavells es pot veure als jardins de l'Hort de Can Falç.
L'Exposició és de caràcter amateur i només es donen premis honorífics, sense dotació econòmica. Des de l'any 1991, juntament amb l'Exposició Nacional de Clavells se celebra una Mostra de Bonsais.
No deixeu de veure aquest video que malgrat s'ha perdut l'audio data del 1949 NODO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada