Pàgines

divendres, 7 de juny del 2013

Els cactus

Les cactàcies (Cactaceae) són una família de plantes amb flor que popularment s'anomenen cactus. Hi ha unes dues mil espècies de cactàcies que viuen principalment en climes desèrtics o subdesèrtics (amb lleugera pluja estacional).Les cactàcies són originàries quasi exclusivament d'Amèrica. L'única excepció és la planta anomenada Rhipsalis baccifera que a més d'Amèrica també es troba a l'Àfrica Tropical, Madagascar i Sri Lanka (probablement transportada allà per ocells migratoris).


Els cactus i la majoria de plantes crasses poden suportar temperatures  força elevades, tot i que hi ha alguns cactus originaris de zones altes de les muntanyes sud-americanes que toleren temperatures inferiors als 0º, la majoria d’elles comencen a patir amb temperatures més baixes de 5 – 6ºC. De tota manera cal tenir en compte que moltes espècies poden tolerar el fred, però el que no suporten és el fred i la humitat, doncs aquesta combinació produeix podridures segures.

Són plantes que disposen d’un sistema d’emmagatzematge d’aigua als seus teixits que els permet sobreviure durant els períodes de sequera o quan no se’ls pot proporcionar un reg regular.

La dedicació i cura que requereixen és molt inferior que el de la majoria de plantes ornamentals.

Les plantes crasses es poden utilitzar en aquells llocs on no es pot invertir en el manteniment de les plantes (espais públics, llocs de difícil accés) o en condicions especials (cobertes enjardinades, insolació forta, poca profunditat de sòl). També presenten un valor estètic important amb floracions molt vistoses i abundants.

Son plantes poc exigents pel que fa als requeriments de sòl. Viuen en sòls pobres i sorrencs.

Les crasses de port baix poden suportar vents forts i secs.

També cal destacar les formes i textures tan diferents que ens ofereixen i la facilitat del seu conreu.

Diuen moltes coses del cactus, entre elles que porten mala sort.

Si us agrada aquesta planta us recomanem una visita als jardins de Mossèn Costa i Llobera al costat de Montjuic.  
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada